Udskriv siden

Lang lørdag på Skive Stadion

Af: Annette Nørgård Jensen

Danmarks bedste kastere gør deres indtog på Skive Stadion

Lørdag er Skive AM vært for årets sidste DM – og faktisk er det hele 2 af slagen. Skive ligger grund til både DM i Kastemangekamp og DM i stafet og begge mesterskaber afvikles lørdag på stadion.

DM i Kastemangekamp er blevet et tilløbsstykke i år – med hele 83 anmeldte kastere. Mesterskabet omfatter både ungdom, senior og veteraner for begge køn.

For at kunne blive dansk mester i kastemangekamp, skal atleten være allround i alle kast. Kastemangekampen består af hammer, kuglestød, diskoskast, spydkast og vægtkast. I hver enkelte øvelse får man point for resultat og vinder er den der sammenlagt opnår højeste pointscore.

83 deltagere i kastemangekampen er hele 33 deltagere flere end sidste år og det har givet arrangørerne store udfordringer i at få lavet et tidsskema, der fører kasterne igennem alle øvelser. Mere end 2100 kast skal afvikles før det resultatet foreligger. Det har betydet at stævnestart er rykket frem fra kl. 11.00 til kl. 9.00 lørdag morgen og forventet afslutning er lørdag aften ved 20 tiden.

Danmarks bedste kastere er til start i Skive. Hos mændene er Esbjergs danske mester i hammerkast Torben Wolf storfavorit til at genvinde sit mesterskab. Udover hammerkast er han blandt Danmarks bedste i de øvrige øvelser. Skives ”esbjergenser” Tom O. Jensen forventes også at kunne blande sig medaljestriden, ligesom det bliver spændende at følge den danske mester i kuglestød Nick Petersen fra KIF, som også er til start. Udover Tom deltager også Jakob Strand fra Skive AM.

Hos kvinderne er der 15 deltagere som skal kæmpe om mesterskabet. Sidste års danske mester Maria Sløk Hansen fra Hvidovre er til start og kan påregne hård konkurrence fra spartaneren Meiken Greve, der er nykåret dansk mester i hammerkast. Også en lokal kaster vil helt sikkert være langt fremme. 18 årige Heidi Toft Hansen, der ved senior DM vandt sølv i hammer og bronze i vægtkast, kan lave en god mangekamp. Ud over seniorklassen er Heidi også deltager hos de 18-19 årige og forventes at skulle udkæmpe mesterskabet mod Trine Mulbjerg, Ringkøbing AM.

I ungdomsklasserne er Skive stærkt repræsenteret. Hos juniordrengene stiller den forsvarende danske mester Dan Thomsen til start – igen som favorit. Nærmeste konkurrent forventes at være klubkammeraten Simon Jensen.

Hos de 16-17 årige har Skive hele 4 deltagere, hvoraf de 2 skiller sig ud som absolut guldkandidater. Søren Børsting og Kris Thomsen hjemtog hver 2 danske mesterskaber ved DMU og det er de 2 som skal afgøre mesterskabet. Bronzen kan også meget vel havne i Skive hos Lucas Jensen. Desuden er Lasse Aackmann til start.

Jens Toft Væsel skal i konkurrence med 8 kastere hos de 14-15 årige – og som medaljetager i samtlige kastediscipliner ved DMU, så må Væsel påtage sig en lille favoritværdighed.

Den sidste lokale deltager er hos de 14-15 årige piger, hvor Heidi Hejgaard er til start. Heidi er efterhånden ved at beherske de fleste kast, så spændende at følge hendes konkurrence.

Sideløbende med DM i Kastemangekamp skal årets danske mesterskaber i stafet afvikles på kunststofbanerne. Sidste år vedtog man på Seniorkonkurrencen at samle alle stafetter i en weekend. En ændring som den lokale klub stemte imod, da vi synes de korte stafetter hører til hos Store DM og vi måske frygtede lidt for at mange klubber ville fravælge dette DM, når der krævede ekstra rejseaktivitet.

Desværre er de bange anelser blevet til en realitet, så kun fire klubber er repræsenteret ved mesterskabet. Det er imidlertid Danmarks to bedste seniorklubber Sparta, København og Århus 1900, samt Odense Atletik og så selvfølgelig den lokale klub. Der skal afvikles DM på 4 x100 meter, 1000 m stafet, 4 x 400 m og 4 x 800/1500 for hhv kvinder og mænd.

Vi stiller til start i alle stafetter, men da der endnu ikke er sat navne på de deltagende hold er det lidt svært at vurdere vore medaljechancer. På atletikkens vegne er jeg ked af mesterskabet er blevet nedprioriteret i klubberne, men er egentlig ikke overrasket.

Når weekendens DM er løbet af stablen, kan Skive AM se tilbage på succesfuld sæson både resultatmæssigt men også arrangementsmæssigt. Skive har i årets løb være vært for Inde DM i Sparbank Arena, DM i Mangekamp i august og nu DM i Kastemangekamp og stafet. Desuden er det blevet til et Vestdansk Mesterskab i juni måned. Det har krævet meget manpower fra klubbens medlemmer som hver gang leverer en stor indsats med dommerhjælp, bespisning etc. Alle har derfor en aktie i den pokal som klubben modtog som Årets Stævnearrangør 2008.

Også Skive By nyder godt af de mange arrangementer, hvor byens overnatningsmuligheder er velbesøgt i forbindelse med stævnerne. Mange af weekendens deltager ankommer således allerede fredag og flere bliver her til søndag.


Program:

Kl. 11.00 4 x 100

Kl. 12.00 4 x 800/1500

Kl. 13.00 1000 m

Kl. 14.oo 4 x 400 meterKl. 9-20 Kastemangekamp

17.09.2009